(untitled) (Computer systems and information technologies, 2022)
Проблема швидкоплинності часу та його ефективного використання має глибоке коріння в історії людства. Багато поколінь задається питання що таке час, як його можна контролювати, а якщо його неможливо контролювати, як обходиться з цим величезним впливом на людське життя. Час – це найцінніший ресурс, з яким треба вчитися поводитися. Чим більше задуманого ми встигаємо зробити, тим краща якість нашої роботи та життя в цілому. А в умовах цифрової трансформації та прискорення змін, чітке розпорядження часом допомагає зберігати фокус на цілях, не відхилятися від курсу і, зрештою, бути затребуваним на ринку праці. Головними рушіями системи тайм менеджменту є методи та техніки з управління. Техніки дозволяють різними шляхами компонувати план на різні періоди та оцінювати пріоритет. Методи в свою чергу вирішують питання виконання цього плану. Не менш важливим є інструмент реалізації, і тут дуже добре себе запропоновали інформаційні системи. Можливість динамічного планування, масштабності, система нагадувань, система нагороджень – все це відображає потужні рішень для запровадження тайм менеджменту. В даній роботі запропоновано огляд процесу розробки зручної інформаційної системи з методами тайм менеджменту. Проведено дослідження методів тайм менеджменту. Розроблена інформаційна модель, яка поєднує техніки Помодоро, АВС-аналізу на основі принципу Ейзенхауера, Getting Things Done. Дана модель дозволяє проводити класифікацію задач за ступенем важливості, розподіляти їх в різні групи та списки, призначати час виконання довгострокових та короткотермінових завдань, проводити аналіз ступеня виконання кожного завдання та роботи в цілому. Проведено моделювання інформаційної системи уніфікованою мовою моделювання UML та її діаграм прецедентів, розгортання, класів, пакетів, компонентів, які спрощують створення логіки додатку та відображають структуру додатку. Також проведено проектування системи за допомогою створення прототипу у векторному онлайн сервісі Figma. Інформаційна система реалізована у вигляді клієнт-серверного веб-орієнтованого додатку на основі стеку технологій MERN. React використовується для розробки інфтеріейсу веб-додатку, Node.js та фреймворк Express.js для сервера додатку, де реалізовані створення та запит API для комунікування з документо-орієнтованою системою управління базою даних MongoDB за допомогою модуля mongoose.