(untitled) (Computer systems and information technologies, 2023)
Виявлення об’єктів є ключовим завданням у програмах комп’ютерного зору та штучного інтелекту, що дозволяє машинам ідентифікувати та знаходити об’єкти в зображеннях або відео. Точність і продуктивність детектора об’єктів значною мірою залежать від якості та різноманітності навчальних даних. У даній статті розглянуто кілька структурованих способів створення джерела даних детектора об’єктів, взявши за основу офіційну документацію Apple. Крім того, продемонструємо реальні програми, доступні як в App Store, так і в Google Play, які використовують технологію виявлення об’єктів.