(untitled) (Computer systems and information technologies, 2024)
У цій статті розглядається розробка інформаційної системи для опрацювання даних у спортивній галузі з використанням методу випадковий ліс (Random Forest). Метою даної системи є забезпечення ефективного збору, обробки та аналізу великих обсягів даних, що генеруються в спортивних змаганнях, тренуваннях, а також у взаємодії з вболівальниками та іншими зацікавленими сторонами. Метод випадковий ліс, будучи одним з найбільш потужних і точних методів машинного навчання, дозволяє здійснювати надійний аналіз та прогнозування на основі різноманітних типів даних, включаючи статистику гравців, результати матчів, фізіологічні показники та поведінкові дані вболівальників. У статті детально описуються етапи створення інформаційної системи, від збору даних до їхньої обробки, зберігання та аналізу. Результати дослідження показують, що використання методу випадковий ліс у системі опрацювання спортивних даних значно підвищує точність прогнозів та ефективність прийняття рішень. Запропонована система може бути корисною для спортивних аналітиків, тренерів, менеджерів команд, а також для підвищення взаємодії з вболівальниками. Запропонована інформаційна система з використанням методу випадковий ліс забезпечує високу точність та ефективність в опрацюванні спортивних даних, що дозволяє покращити процеси аналізу та прийняття рішень у спортивній галузі. Ключові слова: інформаційна система, спортивні дані, метод випадковий ліс, машинне навчання, аналіз даних