(untitled) (Computer systems and information technologies, 2024)
У статті проаналізовано проблеми моніторингу та управління масштабованістю хмарного застосунку, у рамках даного дослідження був створений модуль моніторингу та управління масштабованістю хмарного застосунку. Розробка включала в себе впровадження автоматичного масштабування, моніторингу за допомогою Prometheus та Grafana, що дозволяє забезпечити високий рівень доступності та ефективності використання ресурсів. Дослідження передбачало проведення аналізу вимог, проєктування системи, розроблення, тестування та оцінку результатів. Завдяки цьому, було досягнуто зростання продуктивності і стабільності системи, а також підвищено здатність до масштабування відповідно до змінюваного навантаження. Модуль демонструє високу адаптивність до змін у вимогах та навантаженні системи, що важливо для бізнес-застосунків, які динамічно розвиваються. Таке рішення сприяє оптимальному розподілу ресурсів і мінімізації витрат на інфраструктуру. Проект повністю відповідає встановленим цілям та завданням, вимогам ефективного управління ресурсами хмарної платформи Amazon Web Services з використанням Terraform, Prometheus та Grafana. Практична цінність розробленого модуля полягає у значному покращенні ефективності використання ресурсів, забезпеченні стабільності сервісів та оптимізації витрат. Проект модулю був апробований та успішно імплементований у тестовому середовищі, де була продемонстрована стійкість та ефективність розробленого рішення. Досвід із впровадження та експлуатації може бути корисним для подальшого розширення та оптимізації хмарних рішень в інших проектах та компаніях, що спеціалізується на наданні хмарних рішень. Результати цього дослідження були апробовані на тестовому середовищі в IT-підприємстві, що спеціалізується на хмарних технологіях. Тестування проходило з метою перевірки функціональності та ефективності розробленого модуля у реальних умовах експлуатації хмарної інфраструктури.