(untitled) (Computer systems and information technologies, 2024)
У статті досліджується процес розробки надійної системи розпізнавання об’єктів, адаптованої для роботи з відео потоками реального часу. З огляду на зростаючу інтеграцію мобільних пристроїв у різні сфери людської діяльності, дослідження зосереджено на використанні часових і просторових даних, притаманних відео потокам, для подолання таких викликів, як шум навколишнього середовища, дефекти попередньої обробки та алгоритмічні помилки. Запропонована система інтегрує динамічні моделі та згорткові нейронні мережі для підвищення точності розпізнавання. Експериментальна оцінка з використанням різних наборів даних демонструє ефективність комбінування результатів класифікаторів та застосування інтеграційних стратегій, оптимізованих для мобільних платформ. Результати мають практичне значення для автоматизованої обробки документів, систем безпеки та вдосконалення мобільних технологій, сприяючи розвитку галузі комп’ютерного зору.