(untitled) (Computer systems and information technologies, 2020)
В сучасному світі освіта займає ключову роль у житті людей, що робить необхідним постійний розвиток методів навчання, в тому числі і дистанційних. Пандемія короновіруса дозволила воявити багато недоробків дистанційної освіти, а також абсолютну неготовність студентів і навчальних закладів до такої форми навчання. Ось чому важливо вже зараз розвивати цю галузь, щоб в подальшому забезпечити комфортне навчання як студентам України, так і іноземним студентам, та впевнитися, що надалі система освіти буде готова до ситуацій, схожих до пандемії короновіруса. Стаття написана з метою оцінки переваг і недостатнів дистанційного навчання, його необхідності, аналізу вимог до матеріалів дистанційного навчання. Перспективи технологій мультимедійного представлення досліджуваних об’єктів, процесів, явищ, адекватного моделювання предметної галузі, та їх реалізація.