(untitled) (Computer systems and information technologies, 2020)
Оцінка ризику - гарантія забезпечення безпечної та стабільної роботи кіберфізичної системи. В даній статті представлено новий метод оцінки ризику інформаційної безпеки кіберфізичних систем на основі взаємозалежності вразливостей. В роботі представлено метод оцінки ризику атак на кіберфізичні системи, який уможливлює кількісне визначення ризиків. Крім того, враховано рівень імовірності успішної атаки обчислюється з урахуванням взаємозалежного взаємозв’язку між вразливостями, а рівень впливу атаки враховує наслідки на кіберфізичну систему, що спричинюються в результаті кібератак. Запропонований метод дозволяє розрахувати потенційний ризик системи та визначити оптимальну мету атаки.