(untitled) (Computer systems and information technologies, 2020)
Продукційні правила та метод підтримки прийняття рішень щодо можливості донорства на основі цивільно-правових підстав були вперше розроблені. Цей метод забезпечує можливість персоналу клінік, які займаються трансплантаціями, коректно формувати Реєстри донорів (прижиттєвих та посмертних) з врахуванням всіх діючих наразі цивільно-правових підстав. Розроблені методи стандартизують процедуру включення донорів до Реєстру, зводячи до мінімуму вплив суб’єктивізму та людського фактору при цьому. Відтак розроблений метод підтримки прийняття рішень щодо можливості донорства на основі цивільно-правових підстав мінімізує збитки, яких може зазнати вся система медичної трансплантації. Експеримент показав, що розроблений метод є роботоздатним та дієвим в процесі визначення можливості донорства на основі всіх діючих наразі цивільно-правових підстав в комплексі.