(untitled) (Computer systems and information technologies, 2021)
Наразі питання створення розумних парковок є надзвичайно актуальним, особливо у великих містах. Зі зростанням кількості автомобілів збільшується потреба у кількості паркувальних місць та засобах їх пошуку. Якщо припустити, що кожен день середньостатистичний автомобіліст витрачає 20 хвилин на пошук такого місця, в рік це близько 120 годин, які можна було б витратити на щось більш корисне. А якщо взяти до уваги той факт, що “нарізаючи” коло за колом в пошуках вільного місця збільшується й вірогідність потрапити у ДТП - інформація про вільне місце може бути безцінна. На сьогодні існує безліч проектів “розумних” парковок, але практично реалізовані приклади можна перерахувати на пальцях, а про економічно-вигідний аспект їх реалізації інформація взагалі дуже обмежена.