(untitled) (Computer systems and information technologies, 2021)
Цифрова трансформація передбачає використання інформаційних технологій і цифрових засобів для перебудови й збільшення ефективності реалізації бізнес-процесів виробництва і сфери надання послуг, що в умовах COVID-19 значно актуалізується. Цифровізації окремих процесів підготовки та представлення результатів магістерського дослідження присвячено матеріали цієї статті. Нами змодельовано інформаційну систему підтримки прийняття рішень при оцінюванні магістерських робіт за результатами експертного оцінювання та автоматизованої перевірки тексту на наявність плагіату відповідно до нормативних документів закладу вищої освіти та загальних рекомендацій щодо дотримання академічної доброчесності. Визначено основні бізнес-процеси, а саме: управління користувачами, управління оцінюванням магістерської роботи, поширення результатів досліджень магістрів; здійснено їх декомпозицію за стандартами структурно-функціонального аналізу та проєктування та рольовий розподіл потенційних користувачів системи. Запропоновано варіант реалізації цієї системи засобами LMS Moodle: визначено ресурси для завантаження тексту магістерської роботи та супровідних документів, здійснення рецензування, організації консультування магістрантів та комунікації суб’єктів освітнього процесу відповідно до визначеного рольового розподілу. Для перевірки текстів на наявність плагіату до LMS Moodle інтегровано відповідний модуль компанії Unicheck. Зазначено, що наявність інформаційно-освітнього середовища закладу вищої та створення єдиної база користувачів дозволить як організаційно, так і технологічно реалізувати проєктовану інформаційну систему з мінімальними затратами.