(untitled) (Computer systems and information technologies, 2022)
В даній статті розглядається розширення можливостей цифрових пристроїв трьохімпульсного придушення запиту літакових відповідачів боковими пелюстками в плані збільшення точності виміру азимута польоту повітряних суден. В існуючих пристроях відповідь літакових відповідачів здійснюється в момент граничного перетину повітряним судном частотної діаграми направленості антени. Діаграма направленості радіолокаційних систем головної пелюстки має кут 2о-4о в горизонтальній площині в залежності від типу радіолокаційної системи і період запиту наземними радіолокаційними станціями складає 500 Гц, а також швидкість обертання антени складає 10 об/хв, а відстань між імпульсами P1 і P3 складає 14 мкс. Час знаходження повітряного судна в межах діаграми направленості основної пелюстки буде здійснено запит 17 разів і стільки ж відповідей, що в свою чергу приводить до неоднозначності фіксації визначення повітряного судна по азимуту, особливо на дальніх відстанях. Здійснення відповіді літаковим відповідачем при запиту буде відповідати при наближенні до середини діаграми направленості антени головної пелюстки, де найвища потужність випромінюваного сигналу, що значно зменшить похибку визначення повітряного судна по азимуту