(untitled) (Computer systems and information technologies, 2022)
Дослідження ефективності застосування самоорганізованих розподілених систем виявлення аномалії в комп’ютерних системах є важливим обов’язковим етапом, який проводиться з метою підтвердження коректності, доцільності та можливості реалізації розроблених рішень, зокрема щодо архітектури, методу підтримки цілісності системи. Для проведення дослідження з ефективності застосування самоорганізованих розподілених систем виявлення аномалії в комп’ютерних системах було визначено щодо критеріїв для оцінювання. Визначення особливостей застосування системи впливає, також, і на вибір критеріїв для оцінювання ефективності. Здійснено розробку методу визначення ефективності запропонованих рішень для розробленої самоорганізованої розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах. Розроблено програмне забезпечення для забезпечення функціонування самоорганізованої розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах для підтвердження можливості реалізації запропонованих рішень. Проведені експериментальні дослідження з розробленою реалізацією самоорганізованої розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах згідно отриманих коефіцієнтів підтвердили ефективність запропонованих рішень і розробленої розподіленої системи щодо її функціонування в комп’ютерній мережі.