(untitled) (Computer systems and information technologies, 2022)
В роботі проведено дослідження методів управління енергоефективністю в системі «Розумний будинок». Для дослідників і практиків проблема моніторингу, оцінки та зниження споживання енергії будинками є актуальною задачею. За результатами проведених досліджень удосконалено метод визначення вподобань користувача, що дозволило досягти більш ефективного використання енергоносіїв. Також набув подальшого розвитку метод, за допомогою якого забезпечується можливість визначення кількості осіб в приміщенні та допомагає контролювати рівень кисню.