СИСТЕМА РОЗПОДІЛУ ТА ОЦІНЮВАННЯ ЗАВДАНЬ У ПРОЦЕСІ РОЗРОБКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ (Computer systems and information technologies, 2023)
Стаття присвячена вдосконаленню розподілу та оцінювання завдань у розробці програмного забезпечення. Розглядаються прикладні аспекти розробки системи розподілу та оцінювання завдань у процесі розробки програмного забезпечення для подальшого аналізу, яка забезпечує максимально точне визначення особи, яка має виконати завдання, та відповідні теги класифікації завдань на основі його опису. Запропонована система забезпечує точну та швидку ідентифікацію особи та групи тегів на основі опису завдання. Основна мета роботи – надати огляд поточного стану техніки в цій галузі, переваги та недоліки існуючих підходів та запропонувати вдосконалення рішення.До проблем, пов’язаних з розподілом і оцінкою завдань у розробці програмного забезпечення, належать необхідність точної оцінки завдання, складність забезпечення контролю якості та потреба в ефективній комунікації між розробниками. З цією метою проведено аналіз сучасного стану розподілу та оцінювання завдань, розглянуто різноманітні інструменти та методи, доступні для розподілу та оцінки завдань, включаючи системи відстеження завдань, програмне забезпечення для управління проектами та засоби автоматичного тестування. Також розглянуто різні методи, що використовуються для оцінювання завдань, наприклад експертну перевірку, перевірку коду та автоматичне тестування. Розглянуто майбутнє розподілу та оцінки завдань у розробці програмного забезпечення, зокрема потенціал для подальшої автоматизації та потребу в покращенні зв’язку між розробниками, а також потенціал використання штучного інтелекту для покращення розподілу та оцінки завдань. Також розглянуто методи, які використовуються для вимірювання ефективності розподілу та оцінки завдань, наприклад відстеження часу, відсоток виконання завдань і відсоток дефектів. В роботі запропоновано підходи на основі ШІ, такі як обробка природної мови, машинне навчання та глибоке навчання.
Keywords: планування завдань; розподіл завдань; класифікація завдань; частотні характеристики; пошук найоптимальнішого критерію для визначення найкращого кандидатапошук найоптимальнішого критерію для визначення найкращого кандидата