АВТОМАТИЧНА СИСТЕМА ВИЗНАЧЕННЯ ШВИДКОСТІ АВТОМОБІЛІВ, ЩО РУХАЮТЬСЯ ПОПЕРЕДУ (Computer systems and information technologies, 2023)
Дорожні пригоди та порушення швидкісного режиму є серйозними проблемами, з якими стикаються учасники дорожнього руху щодня. З метою покращення безпеки на дорогах та зменшення кількості нещасних випадків, дослідники та інженери постійно працюють над впровадженням нових технологій. Однією зі значущих інновацій є система контролю швидкості, заснована на використанні камер дорожнього руху.У цій статті  докладно розглянуті роль та важливість системи контролю швидкості на дорогах. Також  детально проаналізовані принципи її роботи, переваги, а також способи підвищення ефективності цієї системи з метою досягнення оптимальних результатів у контролі швидкості та забезпеченні безпеки на дорогах.
Keywords: система контролю швидкості; камера дорожнього руху; безпека дорожнього руху; перевищення швидкості; дорожні пригоди