ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДЛЯ РОЗПІЗНАВАННЯ СКЛАДОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ ОБ’ЄКТІВ НА БАЗІ ЗОБРАЖЕННЯ (Computer systems and information technologies, 2020)
Розпізнавання зображень використовується для отримання, аналізу, розуміння і обробки зображень з реальногосвіту, щоб перетворювати їх у цифрову інформацію. В цю область залучені інтелектуальний аналіз даних, машинненавчання, розпізнавання шаблонів, розширення бази знань.Система розпізнання дозволяє зробити крок до систем розуміння продуктів харчування, таких як оцінка калорій тастворення рецептів. Система розпізнання може бути застосована для вирішення більш широких проблем, таких якпрогнозування зображення на встановлення відповідності складових елементів.
Keywords: класифікація; розпізнавання зображень; нейронні мережі