МЕТОД ПРОГНОЗУВАННЯ УСПІШНОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ НАУКОВИХ ІТ- ПРОЄКТІВ НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ ЇХ ХАРАКТЕРИСТИК (Computer systems and information technologies, 2020)
В статті набув подальшого розвитку метод прогнозування успішності впровадження наукових ІТ-проектів. Вхіднимиданими для розробленого методу прогнозування успішності впровадження наукових ІТ-проектів на основі аналізу їххарактеристик є множина показників вимог, а результатом роботи методу є висновок щодо категорії успішностівпровадження проекту, що дає можливість виконувати обґрунтований вибір проекту для його подальшої реалізації.Розроблений метод відрізняється від відомих тим, що дозволяє прогнозувати успішність впровадження проектів,порівнювати проекти комплексно за основними характеристиками та прогнозованим значенням ступеня успішностівпровадження проектів (а не тільки за вартістю та тривалістю, як відбувається наразі) та виконувати обґрунтований вибір наукового ІТ-проекту розробником та замовником для подальшої реалізації.