Метод прогнозування резильєнтності клауд-орієнтованих кіберфізичних систем (Computer systems and information technologies, 2020)
Застосування процесу прогнозування резильєнтності кіберфізичних систем за допомогою клауд-орієнтованих підвищує ефективну надійність та доступність КФС в її життєвому циклі за рахунок виявлення майбутніх збоїв та скорочення позапланового обслуговування. Процес прогнозування передбачає оцінку термінів корисної експлуатації, і здійснення пост прогностичного рішення щодо заходів з технічного обслуговування відповідно до заданих правил. Метод прогнозування резильєнтності клауд-орієнтованих кіберфізичних систем дозволяє визначити стан кіберфізичних систем із застосуванням хмарних обчислень. Механізм, що використовуються для зменшення витрат на обслуговуючі роботи та детального планування операцій з обслуговування, апарат генетичних алгоритмів.
Keywords: кіберфізична система; резильєнтність; комп'ютерні сисеми; хмарні технології