ВДОСКОНАЛЕННЯ ЦИФРОВОГО ПРИСТРОЮ ПРИДУШЕННЯ ПОМИЛКОВОГО ЗАПИТУ БОКОВИМИ ПЕЛЮСТКАМИ АНТЕНИ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ ПОВІТРЯНИМ РУХОМ (Computer systems and information technologies, 2022)
В даній статті розглядається розширення можливостей цифрових пристроїв трьохімпульсного придушення запитулітакових відповідачів боковими пелюстками в плані збільшення точності виміру азимута польоту повітряних суден. Віснуючих пристроях відповідь літакових відповідачів здійснюється в момент граничного перетину повітряним судномчастотної діаграми направленості антени. Діаграма направленості радіолокаційних систем головної пелюстки має кут 2о-4о вгоризонтальній площині в залежності від типу радіолокаційної системи і період запиту наземними радіолокаційнимистанціями складає 500 Гц, а також швидкість обертання антени складає 10 об/хв, а відстань між імпульсами P1 і P3 складає14 мкс. Час знаходження повітряного судна в межах діаграми направленості основної пелюстки буде здійснено запит 17разів і стільки ж відповідей, що в свою чергу приводить до неоднозначності фіксації визначення повітряного судна поазимуту, особливо на дальніх відстанях. Здійснення відповіді літаковим відповідачем при запиту буде відповідати принаближенні до середини діаграми направленості антени головної пелюстки, де найвища потужність випромінюваногосигналу, що значно зменшить похибку визначення повітряного судна по азимуту