ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДІВ РОЗПОДІЛУ МІСЦЬ В ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ (Computer systems and information technologies, 2022)
В роботі проведено дослідження чотирьох методів розподілу місць в громадському транспорті. Під час пандемії проблема розподілу місць в транспорті є актуальною задачею. За результатами проведених досліджень удосконалено метод електронного вибору місця в частині додавання вагових датчиків сидіння, що дає можливість фіксувати кількість зайнятих місць та допомагає надавати інформацію пасажирам за допомогою мобільного додатку про вільні місця. Також набув подальшого розвитку метод за допомогою мобільному додатку, що дозволяє прокласти маршрут та допомагає обрати зручне місце для поїздки в пункт призначення.
Keywords: розподіл місць в транспорті; інфрачервоні датчики; сенсорні датчики; мобільний додаток