МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОЗПОДІЛЕНОЇ СИСТЕМИ ВИЯВЛЕННЯ АНОМАЛЬНИХ ПРОЯВІВ

Автор(и)

  • Богдан Савенко Хмельницький національний університет
  • Антоніна Каштальян Хмельницький національний університет

DOI:

https://doi.org/10.31891/csit-2022-2-2

Ключові слова:

ефективність, метод, критерій, розподілені системи, системи виявлення вторгень

Анотація

Дослідження ефективності застосування самоорганізованих розподілених систем виявлення аномалії в комп’ютерних системах є важливим обов’язковим етапом, який проводиться з метою підтвердження коректності, доцільності та можливості реалізації розроблених рішень, зокрема щодо архітектури, методу підтримки цілісності системи.

Для проведення дослідження з ефективності застосування самоорганізованих розподілених систем виявлення аномалії в комп’ютерних системах було визначено щодо критеріїв для оцінювання. Визначення особливостей застосування системи впливає, також, і на вибір критеріїв для оцінювання ефективності.

Здійснено розробку методу визначення ефективності запропонованих рішень для розробленої самоорганізованої розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах. Розроблено програмне забезпечення для забезпечення функціонування самоорганізованої розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах для підтвердження можливості реалізації запропонованих рішень.

Проведені експериментальні дослідження з розробленою реалізацією самоорганізованої розподіленої системи виявлення аномалій в комп’ютерних системах згідно отриманих коефіцієнтів підтвердили ефективність запропонованих рішень і розробленої розподіленої системи щодо її функціонування в комп’ютерній мережі.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-30

Як цитувати

Савенко, Б., & Каштальян, А. (2022). МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОЗПОДІЛЕНОЇ СИСТЕМИ ВИЯВЛЕННЯ АНОМАЛЬНИХ ПРОЯВІВ. Computer Systems and Information Technologies, (2), 14–22. https://doi.org/10.31891/csit-2022-2-2