КОНЦЕПЦІЯ ПРОЕКТУВАННЯ РЕТРАНСЛЯТОРА ВІДЕО ДЛЯ КЕРУВАННЯ БПЛА

Автор(и)

  • Ольга ПАВЛОВА Хмельницький національний університет https://orcid.org/0000-0001-7019-0354
  • Олександр ГАЛИЦЬКИЙ Хмельницький національний університет

DOI:

https://doi.org/10.31891/csit-2024-1-4

Ключові слова:

безпілотні літальні апарати, ретранслятор відео

Анотація

У статті розглянуто використання ретранслятора відео для управління безпілотним літальним апаратом (БПЛА), що передбачає порівняльний аналіз існуючої наукової літератури, методологій та доступних рішень. Завдяки порівняльному аналізу метод використання зовнішнього ретранслятора виявився найбільш перспективним, пропонуючи гнучкість у виборі ретрансляторів із чудовою продуктивністю та розширеними можливостями. Примітно, що цей підхід дозволяє використовувати один ретранслятор для кількох БПЛА та полегшує зручну модифікацію або модернізацію ретранслятора без необхідності змін у самому БПЛА.

Після вибору компонентів був розроблений експериментальний прототип для полегшення емпіричних досліджень. Додатково розроблена схема частотної передачі для управління квадрокоптером за допомогою ретранслятора.

Це дослідження робить внесок у вдосконалення систем керування БПЛА, запроваджуючи новий підхід до інтеграції відеоретранслятора, спрямований на підвищення ефективності роботи та адаптивності в різноманітних умовах. Очікується, що результати цього дослідження сприятимуть подальшому розвитку технології БПЛА, зокрема щодо оптимізації передачі відео для покращення обізнаності про ситуацію та ефективності місії.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-28

Як цитувати

ПАВЛОВА, О., & ГАЛИЦЬКИЙ, О. (2024). КОНЦЕПЦІЯ ПРОЕКТУВАННЯ РЕТРАНСЛЯТОРА ВІДЕО ДЛЯ КЕРУВАННЯ БПЛА. Computer Systems and Information Technologies, (1), 33–38. https://doi.org/10.31891/csit-2024-1-4